12 yaşındaki iken annesi ile yaşadığı Kuşadası’nda hava almak için dışarı çıkan ve iki kişi tarafından cinsel saldırıya uğrayan kız çocuğu koruma altına alındı. Öncelikle Aydın olmak üzere Manisa ve İzmir’de çocuk yurtlarında koruma altına alınan kız çocuğunun pavyonda çalıştırıldığı hakkında basın ve yayın organlarında haberler çıktı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, haberin aksine iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve koruma altındaki çocuğun pavyonda çalışmasının mümkün olmadığını belirtti.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer alan “12 yaşında istismara uğradı, koruma altındayken pavyonda çalıştırıldı, şimdi kayıp” başlıklı haberlere ilişkin açıklama yapılması gereği duyulmuştur.
Cinsel istismar mağduru 14 yaşındaki kız çocuğu, 5 Ocak 2021’de Aydın Çocuk Koruma ve İlk Müdahale Birimi’nde koruma ve bakım altına alınmış, 24 Ocak 2022’de Manisa Çocuk Evleri Sitesi’ne nakli yapılmıştır. Burada, 24 Haziran 2022’de “personele şiddet, kamu malına zarar vermek” eylemlerinde bulunan çocuk, madde bağımlılığı ve psikiyatrik tedavisi için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine yatırılmıştır.
Hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra 29 Kasım 2022’de taburcu edilen çocuk, İzmir Çiğli Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’ne nakledilmiştir. 8 Aralık 2022’de Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde daha önce verilmiş kontrol randevusuna, kuruluş aracıyla hemşire refakatinde gönderilen çocuk, hastaneden dönerken midesinin bulandığını belirterek aracın durdurulmasını istemiş, araçtan hemşireyle beraber indiklerinde hızla uzaklaşmıştır. Durum emniyet birimlerine bildirilmiş ve annesine de haber verilmiştir.
Emniyet birimleri tarafından aranan kız çocuğu 16 Aralık 2022’de bulunmuş ve İzmir/Çiğli’deki kuruluşumuzda koruma ve bakım altına alınmıştır. Bakanlığımızca çocuğun psikolojik sağlığına ilişkin süreç takip edilmekte ve gerekli işlemler yapılmaktadır.
Kız çocuğunun korunma ve bakım altında olduğu süreçte pavyonda çalıştığına ilişkin annesinin iddiası üzerine araştırma yapılmıştır. Çocuğun Aydın’da ve Manisa’da koruma altında olduğu süreçte kuruluştan izinsiz ayrılmasından sonraki yapılan mesleki görüşmelerde ve çocuğun emniyette verdiği ifadelerinde böyle bir duruma rastlanmadığı, İzmir’de kuruluşta kaldığı 9 günlük süreçte gözlem altında tutulduğu ve herhangi bir eğlence mekânında çalışmasının mümkün olmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Haberde yer alan aksine iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.
2 Aralık salı günü psikiyatrist görüşmesi ve tetkikleri için sosyal hizmetlere ait resmi bir araçla, yanında bir görevliyle İzmir Çiğli’den Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülür. Dönüş yolunda kırmızı ışıkta duran araçtan kaçan kız çocuğunun 11 gündür kayıp olduğu öğrenildi.
Yorum yazarak Aydın Yeni Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Yeni Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Yeni Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Yeni Haber değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Aydın Yeni Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Aydın Yeni Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Aydın Yeni Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Aydın Yeni Haber değil haberi geçen ajanstır.